Rendőrségi

2015.04.15. 18:55

Időskorúaknak szervezett érdekes vetélkedőt a rendőrség

Veszprém - Külön figyelmet szentel a megyei rendőr-főkapitányság az időseknek a bűnesetek megelőzésekor.

Kovács Erika

Ez derült ki többek között Pogány Péter ezredes, a megyei rendőr-főkapitány bűnügyi helyettesének megnyitójából, az Útmutató a biztonsághoz című rendezvényen, szerdán a Völgyikút utcai idősek klubjában.

A program keretében Orsós Károly őrnagy kiemelt főelőadó az egész várost érintő, különböző feladatok szervezéséről gondoskodott, ahol a szépkorúak külön csapatokban vehettek részt és versenghettek egymással, kettő Veszprémet, három csapat pedig Ajkát képviselte. Az érdekes, és a résztvevők számára láthatóan izgalmas program előzményéről kiderült, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács révén, egymillió forint támogatást kapott az idős korosztály áldozattá válásának megelőzéséhez az úgynevezett Útmutató a biztonsághoz című program megszervezéséhez.

Létrehozásában a rendőrséggel együttműködött a Veszprém Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Veszprém Megyei Szervezete, illetve a megyei nyugdíjas szervezetek. A szerdai rendezvény része annak a sorozatnak, amit a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az idősek biztonságáért tesz 2014 szeptemberétől 2015 májusáig. A rendőrség ennek keretében folyamatosan tájékoztatja az időseket járőreik, utcai szolgálatuk, illetve a médiumok segítségével arra, hogy legyenek elővigyázatosak az idegenekkel szemben, és senkit ne engedjenek be ismeretlenül otthonaikba. Mindezzel szerdán játékos formában, vetélkedők segítségével ismerkedhettek meg a szépkorúak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!