Rendőrségi

2015.03.05. 10:41

Kutya okozott sérülést

A napokban zárult le a testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás a Várpalotai Rendőrkapitányságon.

Az Országos Mentőszolgálat diszpécsere értesítette telefonon a rendőrséget, hogy egy kisgyereket 2014. október 5-én este fél hét körüli időben kutya harapott meg. A sérült gyermeket a várpalotai orvosi ügyeletre kísérte be az édesanyja, akit ott elsődleges orvosi ellátásban részesítettek.

Az eljárás adatai szerint a 4 éves kisfiú az édesanyjával sétáltatta a család kutyáját Várpalotán, a Tési dombi erdős részen, amikor arra lettek figyelmesek, hogy két kutya rohan feléjük. Az édesanya a gyermekét védelmezte, ölbe vette, csakúgy, mint a kis testű kutyát is. A két kutya a nőhöz érve ugrálni kezdett, mely során a kisfiú arcát megsebesítették. A nő kiabálását meghallva a kutyák gazdája feléjük szaladt, és pórázra kötötte az állatokat. A sérült kisfiút az édesanya az orvosi ügyeletre kísérte, akit további ellátás céljából kórházba szállítottak.

A 41 éves várpalotai illetékességű N. Gy. a nyomozás során elismerte, hogy az ő kutyái sebesíthették meg a kisfiút, amit nagyon sajnált. A kutyák szabadon tartására azt a magyarázatot adta a férfi, hogy az erdős részen az állatoknak nagyobb mozgásteret és játékra alkalmas helyet tudott így biztosítani.

A Várpalotai Rendőrkapitányság az ügyet a napokban befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Veszprémi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!