Rendőrségi

2014.04.12. 08:08

Külföldi álláshirdetéssel csalt ki pénzt

Külföldi álláshirdetéssel csalt ki pénzt egy Pápa környéki hölgytől a 48 éves F. Károly budapesti lakos. Az ellene folyó büntetőeljárást vádemelési javaslattal zárta le a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett 2013. március 6-án az egyik internetes felületen figyelt fel a külföldi munkát ajánló hirdetésre. A megadott telefonszámon felvette a kapcsolatot egy férfivel, majd a kedvező munkalehetőség reményében – az első havi külföldi szállás díja címén – elutalt számára 68.000 forintot. A férfi a pénz megérkezéséig többször is hívta a sértettet, ám a későbbiekben már nem vette fel a telefont és a beígért munkaszerződést sem küldte el.

A nyomozás adatai F. Károlyhoz vezettek, akiről kiderült, hogy más Rendőrkapitányság is folytatott ellene eljárást számos, hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmény miatt. F. Károlyt 2014. március 7-én fogták el.

A gyanúsított ellen csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás iratait 2014. április 10-én vádemelési javaslattal küldte meg az eljáró hatóság a Pápai Járási Ügyészséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!