Rendőrségi

2014.07.17. 13:19

Külfödi állásajánlatok: soha ne fizessünk előre!

Veszprém - Legyünk elővigyázatosak, amikor kecsegtető külföldi állást ígért valaki! - javasolta Orsós Károly, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának kiemelt főelőadója.

Kovács Erika

- Megszaporodtak az internetes állásajánlatok, és jelentős részük csak ígérgetés - szögezte le. Munkanélkülieknek, alacsony jövedelműeknek vonzó az ilyen ajánlat, melyben gyors, szakképzettséget és nyelvtudást nem igénylő, külföldi elhelyezkedést ígérnek magas jövedelemmel. Az elkövető célja, hogy rövid idő alatt minél több érdeklődővel állapodjon meg, akiktől gyorsan pénzt is kér álatlában bankszámlaszámra. Amikor az emberek érdeklődnek, a csaló először magyarázkodik, váratlan akadályokra hivatkozik, később kikapcsolja telefonját. Az áldozatok gyakran maguk is „társtettessé” válnak, amikor rokonukat, ismerőseiket is beszervezik.

A megelőzésben sokat segíthet, ha legalább alapfokon ismerjük adott ország nyelvét,  mindig tekintsük meg a beígért cég honlapját, hívjuk fel, érdeklődjünk a lehetőségekről, és soha ne fizessünk előre! - figyelmeztetett Orsós Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!