Rendőrségi

2015.04.07. 11:41

Közúti ellenőrzés húsvétkor

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság is közlekedési ellenőrzést tartott, hogy a közlekedők felkészülten induljanak útra, és biztonságban érkezzenek haza.

A 2015. április 4-től 6-ig tartó ellenőrzés célja a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedők biztonságérzetének növelése és a zavartalan közlekedés biztosítása volt. Ennek érdekében kiemelt szempont volt az ittas vezetők, agresszív szabálytalankodók kiszűrése. Az ellenőrzés során a vezetésre képes állapotot, a passzív biztonsági eszközök használatát, a kerékpárok szabályos felszerelését és a láthatóságot is górcső alá vették a rendőrök. A kampány zárásaként a Balatonalmádi Rendőrkapitányság hétfőn csokoládéval ajándékozta meg a szabályosan, megfelelő iratokkal közlekedőket vagy gyermek utasaikat.

Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az akció idején 138 közlekedőt ellenőriztek. Ittas vezetőt nem találtak, de 6 figyelmeztetés és 7 egyéb szankcióval járó intézkedés történt, köztük 2 szabálysértés, 1 hatósági engedély elvétele, 3 helyszíni bírság és 1 közigazgatási bírság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!