Rendőrségi

2015.01.28. 15:10

Cserélik a táblát – Jövő héttől újra ötvennel lehet hajtani Inotán

Várpalota-Inota – Olvasóink szemfülességének köszönhetően hamar megoldódik az inotai „táblaügy”.

Szabó Péter Dániel

A rendőrség és a polgármesteri hivatal szakemberei helyszíni szemlét tartottak, ahol eldőlt: a jövő héten cserélik a táblát, nem lesz sebességkorlátozás.

Az elmúlt hét végén számoltunk be arról, hogy az inotai Zöldfa utca és az Arany János utca kereszteződésében lévő, a köznyelvben „gyermekek” néven ismert közúti jelzőtábla szerint csak 30 kilométer/órával hajthatnának az autósok egy körülbelül 200 méteres szakaszon. A tábla pontos jelentéséről a két inotai körzeti megbízott, Molnár László rendőr főtörzszászlós és Régi Károly rendőr törzszászlós adott tájékoztatást a helyszínen.

Molnár László rendőr főtörzszászlós, Borbás Tamás közlekedésigazgatási és energiaügyi ügyintéző és Régi Károly rendőr törzszászlós az inotai jelzőtáblánál (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A cikk nagy visszhangot keltett, a megjelenést követően több olvasónk is jelezte: az érintett szakaszon - ha a másik irányból, Várpalota felől közelítjük meg - nem „gyermekek”, hanem „gyalogosok” jelzőtábla látható, ami viszont nem ír elő sebességkorlátozást. Tehát a KRESZ szerint jelenleg az Inota falu felől érkező harminccal, a Várpalota felől érkezők ötvennel hajthatnak ugyanazon az útszakaszon. A problémát jeleztük a Várpalotai Rendőrkapitányságnak, akik soron kívül intézkedtek az ügyben, s felvették a kapcsolatot az ügyben illetékes várpalotai polgármesteri hivatallal.

– A rendőrség jelzését követően ellenőriztük a forgalmi rendet, s megállapítottuk, hogy nincs összhangban a két tábla. Ezen a szakaszon ugyanis nem indokolt a 30 km/órás sebességkorlátozást is magában foglaló „gyermekek” tábla, hiszen sem iskola, sem óvoda nincs a környéken. Sokkal inkább szeretnénk felhívni az autósok figyelmét arra, hogy óvatosan közlekedjenek, a buszmegállók miatt ugyanis az átlagosnál nagyobb gyalogosforgalomra számíthatnak.Épp ezért a jövő héten „gyalogosok” táblára – amelyet már meg is rendeltünk – cseréljük le a jelenlegi táblát, így tiszta forgalmi helyzetet teremtünk – mondta el kérdésünkre a szerdai helyszíni szemlén Borbás Tamás, a várpalotai polgármesteri hivatal közlekedésigazgatási és energiaügyi ügyintézője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!