Rendőrségi

2015.04.02. 06:48

Közlekedésbiztonsági nap az óvodában

A Lurkó Kuckó Óvoda Rákóczi Telepi Tagóvodája fordított napot szervezett a gyerekeknek, melyre a Várpalotai Rendőrkapitányság is meghívást kapott.

A rendezvényre érkező rendőröket kitörő örömmel és hatalmas tapssal fogadták a gyerekek és a pedagógusok 2014. április 1-én.

A fordított napi programon a gyerekeknek és a pedagógusoknak pizsamát kellett viselniük, így a rendőrök elsőként a „megfelelő" öltözetet ellenőrizték. Hiányosságot csak elvétve tapasztaltak.

Az óvodásoknak Molnár László rendőr főtörzszászlós, Kovács Ákos rendőr főtörzsőrmester és Bartók Judit rendőr százados által adott közlekedési feladványokat kellett megoldani.

A foglalkozás során a résztvevők játékos formában ismerkedhettek a közlekedési jelzőtáblákkal és azok jelentéseivel. A helyesen válaszoló, ügyesen szereplő gyerekek húsvéti csokoládé figurát kaptak jutalmul a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából.

A rendőrök felhívták a gyerekek figyelmét, hogy a tavaszi szünet idején is fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!