Rendőrségi

2014.12.16. 12:44

Kitekertre a tyúkok nyakát

Egy Pápa környéki ház hátsó udvarába ment, majd a baromfi ólban kitekerte hat tyúk nyakát be az éj leple alatt egy helyi lakos.

A Pápai Rendőrkapitányság egyenruhásai a helyszínre érkezést követően egy órán belül elfogtak az elkövetőt. A sértett 2014. december 15-én délelőtt tájékoztatta a hozzá kiérkező Veres Sándor r. törzszászlóst és járőrtársát Hajdu Péter r. törzsőrmestert arról, hogy az udvaron elhelyezett szárogatóról több ruhadarab is eltűnt, valamint hiányzott a garázsból az ott tárolt vashulladék. A hölgy közölte azt is, hogy a melléképületben látott egy ismeretlen kerékpárt, aminek az alatt, míg lányát értesítette a káreseményről, nyoma veszett. A rendőrök helyszíni tartózkodása alatt jött rá a károsult arra, hogy több tyúkja sincs meg.

A két egyenruhás azonnal adatgyűjtésbe kezdett, majd rövid időn belül eljutott a faluban lakó 53 éves O. Ferenc házához, amelynek udvarán megtalálták a sértett által említett kerékpárt. Az alvó férfit felkeltették és előállították a Pápai Rendőrkapitányságra. Gyanúsítottként történő kihallgatása alkalmával elmondta, hogy előző nap éjfélig italozott a kocsmában, ahonnan kerékpárral indult el. Út közben eszébe jutott egy családi ház, amelynek udvarán korábban tyúkokat látott. Az udvart hátulról közelítette meg, majd a baromfi ólban hat tyúk nyakát kitekerte és egy zsákba tette azokat. A rendőrség még vizsgálja, hogy a hiányzó vas tárgyak és ruhaneműk eltűnéséhez köze volt-e a férfinek. A gyanúsított ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!