Rendőrségi

2015.02.26. 07:29

Meghalt egy nő az almádi tűzben

Balatonalmádi - Életét vesztette csütörtökön reggel egy 58 esztendős asszony az almádi lakástűzben, a Kürt utcában.

Kovács Erika

Úgy tudjuk, az asszony elvált és egyedül élt, szerdán érkezett haza a kórházból. A helyszínen legkevesebb húsz balatonfűzfői és a veszprémi tűzoltó nagy erőkkel oltott, megfeszítetten dolgoztak a lángok megfékezésén. A helyszíre vonult többek között három gépjárműfecskendő, valamint egy vízszállító járművük, illetőleg a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Utóbbira abban az esetben van szükség, ha a tűz tragédiával is jár, illetőleg elhunyt marad a helyszínen. – közölte Csépányi-Barczi Petra, és Szolgainé Soós Gabriella, megyei katasztrófavédelmi szóvivők.

Somlai Artúr, a Veszprém megyei mentőszolgálat mentésvezetője elmondta, a helyszínen már holtan találták az 58 éves asszonyt.

A megyei katasztrófavédelemtől megtudtuk azt is, hogy három gázpalackot is kivittek a tűzoltók a lángokból.

– Éppen helyszínelnek – jegyzi meg elkeseredetten a ház kerítésénél egy fiatal férfi, aki – mint megtudtuk – az asszony sógora. Lehajtott fejjel sétál az udvaron, körülötte két gyönyörű kutya tekint szomorúan rá, érzik-tudják, mekkora tragédia történt gazdájukkal. Ők is árván maradtak itt – simít egyet rajtuk a férfi. Nem tudom, hogy mi és hogyan történhetett szerencsétlen asszonnyal, és vajon miért nem tudott kimenekülni a tűz elől? Borzasztó ez a tragédia! – sajnálkozik a férfi.

– Rémülten néztem a szomszéd épület felé csütörtökön reggel, amikor hazaérkeztem az iskolából, ahová a gyermekünket vittem – mutat a kiégett ház felé a szomszédban élő férfi. Elmondja, látta, amint a ház hátsó részén felcsaptak a lángok, és az épület első részéből is füst szivárgott ki, borzalmas érzés volt ezt nézni – teszi hozzá. Azonnal hívta a tűzoltókat, akik a mentőkkel együtt vijjogva, szirénázva nagyon rövid idő alatt ki is érkeztek a helyszínre. Alig fél órán belül megfékezték a lángokat, és egy óra múlva végeztek az oltással is. A szomszédok és az utcabeliek akkor tudták meg a tragikus hírt, hogy az asszony, aki egyedül élt a kétszintes épületben, már nem tudott kimenekülni, és bennégett saját otthonában.

– Szerencsétlen, én nagyon sajnálom! – jegyzi meg egy asszony. Beszélnek arról, hogy elvált, tudomásuk szerint volt férje is a megyében él, okos, szép gyermekeik vannak, egyikük egyetemista, a másik még kiskorú, és az élet úgy hozta, hogy a kisfiú egy rokonuknál él.

– Azonnal a helyszínre siettem, hátrahagyva a testületi ülést. Mélységesen együttérzek a családdal, megdöbbentett, ami történt – közli Keszey János. A polgármester segített a hozzátartozók fel-kutatásában, az információt átadta a tűzoltóknak. Szerencsére ebben a városban ehhez hasonló tragédia évtizedek óta nem történt. A város elöljárója felajánlotta, bármiben segítenek – erre azonban adott pillanatban nem volt szükség.

A megyei rendőr-főkapitányság közölte, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban vizsgálja a történteket. Információnk szerint a hősugárzótól gyulladhatott meg a matrac, amin az asszony feküdt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!