Rendőrségi

2015.03.03. 14:58

Kés és vipera volt a haragosoknál

Szóváltásba keveredett két helyi férfi Pápa egyik terén. A haragosok mindegyikénél közbiztonságra különösen veszélyes eszköz volt, egyikük pedig kutyáját is uszította.

A Pápai Rendőrkapitányság járőrei – Rózsa Bálint rendőr törzsőrmester és Ruzsás Gergő rendőr törzsőrmester – 2015. március 2-án 19 óra 10 perckor Pápán járőrözve négy férfira lettek figyelmesek, akik hevesen vitatkoztak, kiabáltak egymással. Látták azt is, amint a társaság két tagja, a 20 éves K. R. és a 31 éves L. L. ütő, rúgó mozdulatot tettek egymás irányába.

Az egyik rendőr L. L. kezében egy viperát pillantott meg, amelyet azonnal elvett a férfitől. Az intézkedés során megállapították, hogy a két férfi haragos viszonyban vannak egymással. Amikor az utcán találkoztak, kölcsönösen támadóan léptek fel egymással szemben.

L. L. egy úgynevezett viperát vett elő, K. R. pedig egy közel 25 centi pengehosszúságú kést rántott elő, amit akkor dobott el, amikor észrevette a közelítő rendőröket. K. R. a rendőröknek elismerte, hogy pórázon tartott, szájkosár nélküli kutyáját uszította is haragosa ellen.

A cselekmény – a rendőrök gyors érkezése miatt – nem fajult tettlegességig. K. R.-t és L. L.-t a járőrök elfogták és előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, valamint lefoglalták a viperát és a közelben megtalált konyhakést is. A gyanúsítottak ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!