Rendőrségi

2014.10.31. 10:19

Kendertermesztés miatt kerülhet bíróság elé

Lezárult a vizsgálat a társhatósági ellenőrzés során, Balatonfűzfőn talált kenderültetvény ügyében.

Társhatóságok munkatársaival hajtott végre közös ellenőrzést a rendőrség 2014. július 8-án a reggeli órákban a Balatonfűzfő Ipari Park területén működő, kultúrnövény termesztéssel foglalkozó vállalkozásnál. Az ellenőrzés közben a közreműködő rendőrök az egyik külső paradicsom ültetvény sorai között 2 tő ápolt, 1,8 méter magas kender növényt találtak. Ezután az egész területet alaposan átvizsgálták, és különböző helyeken további 33 gondozott, öntözőberendezéssel ellátott kender növényt találtak.

Az élő növények mellett 5 darab, szárított növényeket tartalmazó zsákot is találtak, amelyeket szintén lefoglaltak. Az ügyben termesztéssel elkövetett kábítószerrel visszaélés vétsége miatt indult eljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon a terület bérlője, B. Ferenc 49 éves balatonkenesei lakos ellen. A vizsgálat a napokban befejeződött, az ügyiratot a Balatonalmádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!