Rendőrségi

2014.11.18. 14:36

Kamerával a fején motorozta körbe a Balatont, számtalan szabálysértést elkövetett

Letakart rendszámmal, sisakjára szerelt kamerával indult Balaton kerülő túrára 2014. szeptember 28-án egy budapesti férfi.

Az S. Tamás ellen indult büntetőeljárás a napokban vádemelési javaslattal zárult. Budapestről indult Balaton kerülő túrára 2014. szeptember 28-án délután egy 750-s Suzukival a 31 éves budapesti férfi. Az eljárás adatai szerint a letakart rendszámmal és bukósisakjára szerelt kamerával száguldó motoros az északi patron visszafelé tartva több szabálytalanságot is elkövetett a közúton közlekedve. Ezt látta meg Balatonalmádiban egy szolgálaton kívüli rendőr, és értesítette kollégáit. A motoros az őt igazoltatni szándékozó rendőrök jelzésének nem állt meg, így megkülönböztető jelzést használva utána hajtottak. A balatonakarattyai körforgalomhoz érve a motoros elvesztette uralmát járműve felett, és elesett.

A férfi motoros védőruházatot viselt, de így is szerencséje volt, hogy a baleset következtében nem szenvedett sérüléseket. S. Tamással szemben a helyszínen bírságot szabtak ki közúti közlekedés veszélyeztetése miatt, valamint egyedi azonosítójel meghamisításának bűntette miatt indult ellene büntetőeljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon. A vizsgálat során a balatonalmádi rendőrök elemezték a motoros által készített kamerafelvételt. Ennek eredményeképpen 4 közigazgatási és 46 szabálysértési eljárás is indult a férfi ellen. Többek között záróvonal átlépése, valamint előzési tilalom hatálya alatti, kijelölt gyalogátkelőhelyen, kanyarodó sávban és forgalomtól elzárt területen történő előzés róható fel a motorosnak. Az S. Tamás ellen indult büntetőeljárás lezárult, az ügyiratot a napokban vádemelési javaslattal küldte el a Balatonalmádi Rendőrkapitányság a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!