Rendőrségi

2014.10.30. 12:16

Jogerősen öt év börtön a kisgyermeke halálát okozó devecseri férfinak

Jogerősen ötéves börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Győri Ítélőtábla azt a devecseri férfit, aki 2011 februárjában földhöz vágta másfél éves gyermekét, aki emiatt három nappal később a kórházban meghalt.

Zólyomi Csilla tanácsvezető bíró kiemelte: azért hagyták helyben a Veszprémi Törvényszék fél évvel ezelőtt meghozott döntését, mert az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg a középmértékkel megegyező büntetést.

Utalt rá: akkor enyhítő körülményként vették figyelembe a tette idején még éppen csak 18 éves vádlott korát és azt, hogy azonnal segítséget hívott, amint észlelte a gyerek rossz állapotát, súlyosbítóként pedig azt, hogy a felügyeletére bízott, védekezésre képtelen gyereket bántalmazott.

A védő a tárgyaláson azt hangsúlyozta: a halált okozó testi sértésért elmarasztalt férfi tettét tanúk híján több vallomásból kellet rekonstruálnia az első fokú bíróságnak. Hozzátette: egyfajta szembesülésként is értelmezhető, hogy miután a gyerek rosszul lett, a fiatalember öngyilkosságot kísérelt meg.

A vádlott kiemelte: sem korábban, sem előzetes letartóztatása során nem volt vele probléma. Ezzel szemben a bíró megemlítette, hogy egy későbbi garázdasági ügyben felfüggesztett büntetéssel sújtották a férfit, egy lopási ügye pedig jelenleg is folyamatban van.

A 2011-ben készült fotón épp a családot kerestük

 

 

Előzmények:

Bántalmazás: letartóztatták a devecseri kisfiú apját

Orvosszakértők egyeztettek a devecseri kisfiú halál ügyében

Bántalmazás gyanúja - Nyomozás egy kisfiú ügyében

Bántalmazhatták a másfél éves kisfiú

Meghosszabbított előzetesben a gyermeke bántalmazásával gyanúsított férfi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!