Rendőrségi

2015.01.30. 09:24

Interneten vásárolt autójához rendszámot

Forgalmi rendszám nélküli autójához az interneten vásárolt rendszámot az a pápateszéri férfi, aki ellen vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A Pápai Rendőrkapitányság egyenruhásai 2014. augusztus 23-án éjjel egy feléjük közlekedő személygépkocsit szándékoztak megállítani Pápateszéren. A jármű vezetője észlelte ugyan a rendőrök jelzését, ám ennek ellenére továbbhajtott. A menekülő sofőr a falu futballpályája előtt leállította járművét és lezárva hátrahagyta azt.

A kocsit megtaláló rendőrök megállapították, hogy az arra felszerelt rendszámtábla más gépjárműhöz tartozik, ezért az autót lefoglalták és beszállították a Pápai Rendőrkapitányságra.

Varga Csaba rendőr főtörzsőrmester és Radics Roland rendőr törzsőrmester körzeti megbízottak 2014. augusztus 25-én a szomszédos faluban igazoltatták a jármű tulajdonosát, egy 25 éves pápateszéri férfit, akit előállítottak a kapitányságra. A gyanúsított kihallgatása alkalmával elismerte, hogy a lefoglalt autót közel egy hónapja vásárolta külföldi okmányokkal egy internetes hirdető oldalról. Egy magyar rendszámot is vásárolt hozzá – szintén az internetről –, amit felhelyezett a kocsira. Elmondta azt is, hogy az autót ő vezette és amikor a rendőrök megállásra intették megijedt, ezért elmenekült előlük.

A férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás iratait a napokban vádemelési javaslattal küldte meg az eljáró hatóság a Pápai Járási Ügyészséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!