Rendőrségi

2015.01.29. 11:46

Idősektől lopott ékszert a fiatal pápai tolvajnő

Őrizetbe vett a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2015. január 28-án egy 21 éves nőt. A Pápa környéki kistelepülésen élő V. T. Szandra megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 15 idős embert károsított meg.

Az eljárás adatai szerint a 21 éves V. T. Szandra 2014. május 20-tól 2014. augusztus 18-ig összesen tíz idős asszonyt lopott meg Pápán, és a város körüli kisebb településeken. Áldozatait az utcán, a közintézményekben, valamint saját otthonukban károsította meg. Jellemzően beszélgetésbe elegyedett velük, segítséget kért tőlük, majd hálát színlelve értéktelen nyakláncot, esetenként rózsafűzért, akasztott a nyakukba, mialatt a sértettek arany nyakláncát lecsatolta és elrejtette. Volt olyan idős, akinek a gyűrűjét próbálta fel, majd azt magán is hagyta és gyorsan távozott, illetve egy néni fülbevalójának bekapcsolására ajánlkozott, de az ékszert nem becsatolta, hanem ellopta. Egy esetben becsengetett egy pápai lakásba, majd az ajtót nyitó idős asszony nyakából kitépte az arany nyakláncot és elfutott.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2014 októberében Pápáról Celldömölkre tette át „székhelyét”, ahol három idős nőt meglopott, egy nénit és egy bácsit pedig kirabolt. A bűncselekmények elkövetésekor az egyik szeretetszolgálat képviselőjének, máskor a helyi nyugdíjfolyósító igazgatóság munkatársának, illetve a polgármesteri hivatal alkalmazottjának adta ki magát. A lakásban rávette a sértetteket arra, hogy mutassák meg értékeiket, pénzüket. Ezt követően elterelte a háziak figyelmét és ellopta pénzüket, ékszereiket. Két esetben a házigazdát becsalta az éléskamrába és rázárta az ajtót, majd távozott az értékekkel. A bűncselekmények során összességében több százezer forintot zsákmányolt a gyanúsított. A nőt 2015. január 28-án lakásáról állították elő a nyomozók.

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya többrendbeli lopás vétség, lopás bűntett, valamint rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nőt 2015. január 28-án őrizetbe vette és indítványozta előzetes letartóztatásának elrendelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!