Rendőrségi

2015.03.26. 11:21

Hamis forgalmival közlekedett, de lebukott

Veszprém belterületén 2014. július 24-én igazoltatták a rendőrök a 46 éves várpalotai K. L.-t, aki egy angol forgalmi rendszámú személygépkocsival közlekedett.

Kovács Erika

Az intézkedéskor a férfi átadta a személyes iratait és a jármű forgalmi engedélyét. Az egyenruhásoknak feltűnt, hogy az autó okmányának lapjain szereplő sorozatszámok eltérőek, és a férfi nem tudta igazolni a jármű jogszerű használatát. A járőrök az okiratot a helyszínen elvették a sofőrtől és a személygépkocsi hatósági jelzését is eltávolították.

A büntetőeljárásnál az okmányszakértői vélemény igazolta, hogy a forgalmi engedély egyes részeit hibajavító festékkel lefedték, majd erre tollal új bejegyzést írtak.  K.L. gyanúsítotti kihallgatásakor elismerte, hogy a tulajdonjogra vonatkozó adatokat saját kezűleg írta rá az okmányra.

A 46 éves férfi ellen hamis magánokirat felhasználása vétség miatt a nyomozást befejezték, az iratokat a Várpalotai Rendőrkapitányság bíróság elé állítás javaslattal a Veszprémi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!