Rendőrségi

2015.01.30. 23:44

Halálos baleset: hókotró gázolt el egy nőt a 82-es főúton (frissítve)

Egy gyalogosan közlekedő nőt gázoltak el Gyulafirátót közelében péntek este.

Kovács Erika

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. január 30-án 23 óra 30 perc körüli időben a 82-es számú főúton haladt Gyulafirátót irányából Veszprém felé a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyik munkagépe. A jármű sofőrje a 4-es kilométerszelvénynél későn észlelt egy, az úttest szélén gyalogosan közlekedő nőt, emiatt elütötte őt. A baleset következtében a 38 éves nő a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a Veszprémi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Fotó: rendőrség

A megyei mentőszolgálat azt közölte, hogy az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét már nem lehetett megmenteni.

Czaun János, a gyulafirátóti részönkormányzat vezetője az ügyben érdeklődésünkre azt mondta, hogy nagyon megdöbbentette az eset, ami a 38 éves helyi nővel történt. Úgy tudja, hogy a nő Veszprém irányába, a forgalommal megegyező oldalon ment, sötét ruházatban, láthatósági mellény nélkül. A település vezetője kiemelte, hogy az utolsó autóbusz a településről tíz óra környékén indul Veszprémbe, emiatt többen, főleg a fiatalok, gyalog indulnak el a városba. Czaun János aláhúzta, aki így dönt, feltétlenül szabályos oldalon közlekedjen és feltűnő ruházatot viseljen!

A település vezetőjének arról nincs információja, hogy vajon miért sétált a fiatal nő egyedül, hóesésben, éjfélkor a főúton.

Pécsi Norbert, a Magyar Közút Zrt. kommunikációs vezetője ugyancsak nagyon sajnálja a történteket. Az ügyről nem kívánt nyilatkozni, mivel azt még a rendőrség vizsgálja.

Elmondta, 31 200 kilométer utat üzemeltetnek országosan, a közlekedés "veszélyes üzem", ahol sajnos történnek balesetek. Adott helyzetekre sajnos nem lehet felkészülni, néhány hete Debrecennél egy ittas ember, kivilágítatlan biciklivel, szabálytalanul haladva és láthatósági mellény nélkül közlekedett, és esett az egyik járművük alá.

- Szerencsére az ilyen és ehhez hasonló tragédiák nagyon ritkák - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!