Rendőrségi

2015.02.16. 12:38

Gázátadó állomásokon lopták országszerte a fémet

Az ország több pontján történt fémlopás ügyében lefolytatott nyomozás végére tettek pontot a balatonalmádi nyomozók.

Gázátadó állomások kültéri műszerszekrényeinek saválló ajtajait, lábborító lemezeit, valamint horganyzott vaslemez borítását ismeretlen személyek lebontották és eltulajdonították 2014. június 24. és július 1. között Papkeszin. Az ügyben a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon indult nyomozás ismeretlen tettes ellen. Az adatgyűjtés során kiderült, hogy az országban, több, más helyszínen található gázátadónál is hasonló rongálások, lopások voltak. Kundacs, Hatvan, Tura, Zsámbok, Majosháza, Nagykanizsa és Ajka területéhez tartozó gázátadó állomásokon történt lopások vizsgálatát a balatonalmádi nyomozók egyesítették. A nyomozás során látókörbe került két férfi, az 57 éves G. István és a 36 éves G. Zsolt százhalombattai lakososok elismerték a lopásokat. A tevékenységükkel csaknem 3 millió forint lopási és 2 millió forintot meghaladó rongálási kárt okoztak.

A lopás bűntette miatt indult nyomozás befejeződött, az ügyiratot a Balatonalmádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!