Rendőrségi

2015.01.23. 11:14

Férfinak adta ki magát az internetes csaló

Vádemelési javaslattal zárult annak a 36 éves veszprémi nőnek az ügye, aki férfinak kiadva magát interneten keresztül ismerkedett meg egy hölggyel.

Az Ajkai Rendőrkapitányságra érkezett bejelentés 2013 januárjában amely szerint egy 33 éves ajkai hölgyet 2010 augusztusától folyamatosan zaklatnak.

A hölgy az általa ismeretlen „férfitől” először az egyik magyar közösségi oldalon kapott kedves üzeneteket, majd ajándékokat, melyeket az ismeretlen hódoló internetes áruházon keresztül rendelt. Nem sokkal később már egy másik közösségi oldalra is érkeztek kéretlen üzenetek és fotók.

Kettőjük közt személyes találkozóra nem került sor, csak üzeneteket és leveleket váltottak.

Az üzenetek egyre követelőzőbbé és zaklatóbbá váltak és ezek a nőt egyre jobban zavarták. A szöveges üzenetek száma három hónap alatt rekord mennyiséget ért el, összesen 7237 db-ot kapott.

A sértett családját, ismerőseit is megtalálta a zaklató az internetes oldalon, így már ők is gyakran kaptak üzeneteket.

A hódoló valótlan személyes adatokat adott meg virtuális szerelmének, így egyre kétségesebbé vált, hogy férfi vagy nő az üzenetek küldője.

A nyomozás során derült fény a zaklató személyére, aki a sértett számára ismeretlen volt, korábban soha nem került vele személyes kapcsolatba. Az internetes hódoló férfi profilja mögött egy 36 éves nő rejtőzött. Ő a gyanúsítottkénti kihallgatásakor nem adott magyarázatot tettére.

A veszprémi nő ellen zaklatás vétség elkövetésének magalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozást az Ajkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vádemelési javaslattal zárt le, az ügyben keletkezett iratokat az Ajkai Járási Ügyészség részére küldte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!