Rendőrségi

2015.02.25. 10:50

Fegyverrel kényszerítenek embereket rabszolgamunkára Vilonyán - ezt a bejelentést tette a rendőrségen egy férfi

Egy férfi két óra alatt négyszer is valótlan bejelentést tett a rendőrségre és a mentőszolgálathoz egy vilonyai mezőgazdasági telephellyel kapcsolatban.

Az Egységes Segélyhívó Rendszer 112-es telefonszámon keresztül jelentette be egy férfi 2015. február 24-én 10 óra után, hogy Vilonya külterületén, egy mezőgazdasági telepen fegyverrel kényszerítenek embereket rabszolgamunkára. Az üggyel kapcsolatos bejelentését rövid időn belül még két alkalommal megismételte. A megadott helyszínre siető Gibicsár Tamás rendőr törzszászlós és Németh Zoltán rendőr törzsőrmester körzeti megbízottak az alapos adatgyűjtés és a telephelyen tartózkodó személyek meghallgatása után bizonyosodtak meg arról, hogy a bejelentés tartalma valótlan volt.

Még 12 óra előtt ismét telefonált a férfi a 104-es számra, hogy ugyanazon a telephelyen egy ember rosszul lett, ezért azonnali életmentésre van szüksége. Az Országos Mentőszolgálat kiérkező egysége sem talált senkit, aki ellátásra szorult volna. A telefonáló felkutatására tett intézkedések hamarosan eredményre vezettek. Az elfogott T. J. 59 éves lakcímmel nem rendelkező férfi a rendőröknek elismerte, hogy ő állított valótlan dolgokat a telefonban, csak azért, hogy a telephely vezetőjét megbüntesse korábbi nézeteltérésük miatt. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság T. J. ellen valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt – őrizetbe vétele mellett – folytat eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!