Rendőrségi

2014.10.31. 12:06

Emlékezés a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrökre

A szolgálatteljesítés közben elhunyt kollégáikra emlékeztek a hétvégi ünnepek alkalmából a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) vezetői, aktív és nyugdíjas munkatársai, október 30-án.

Kovács Erika

A balatonalmádi sírkertben rendezett megemlékezésen Töreki Sándor dandártábornok, a főkapitányság vezetője helyezte el a VMRFK koszorúját Gamauf János főtörzsőrmester sírjánál és gyertyát gyújtott Alsóörsön, ahol a rendőrt végzetes lövés érte.

Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

- Nem szabad megfeledkeznünk három kollégánkról, akik szolgálatteljesítés közben hunytak el. Hőseink azokat az emberi értékeket mutatták fel, amelyek számunkra a legfontosabbak: a szolgálatkészséget, a törvényes rend fenntartása iránti elhivatottságot, a tisztességet és helytállást - hangoztatta a megyei rendőr-főkapitány.

Gamauf János, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság balesethelyszínelő-vizsgálóját, megbízott motoros járőrvezetőjét 2010. augusztus 4-én szolgálatteljesítés közben végzetes lövés érte. Csergő András zászlós, a Várpalotai Rendőrkapitányság balesethelyszínelő- vizsgálója 1999. április 12-én szolgálatteljesítéskor, közlekedési balesetben életét veszítette. Gál József alhadnagyot Veszprémben, 1968. október 4-én szolgálatteljesítés közben érte végzetes lövés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!