Rendőrségi

2014.08.27. 09:48

Megszúrtak, baltával fejbe vágtak és fojtogattak felsőörsi otthonában egy nőt

Felsőörs – Életveszélyes sérülést szenvedett az a 38 éves felsőörsi nő, akit otthonában támadtak meg kedden este.

Kovács Erika

A Napló információi szerint többször mellkason szúrták, baltával fejbe vágták és fojtogatták is. A bántalmazással gyanúsított 64 éves balatonalmádi férfit szerdán az almádi vasútállomáson elfogták és őrizetbe vették.

– Köztiszteletben álló hölgy a bántalmazott – mondja Nagy Szilárd a gazdaboltban. – Csupa szív, mosolygós, mindenki nagyon kedveli, nem véletlenül gondnok a Ferences Pihenőházban Balatonalmádiban – vélekedik. Szabó Balázs polgármestert is nagyon megrendítették a történtek. Felsőörs biztonságos település, soha nem történt itt hasonló eset. Az asszonyt nagyon sajnálja, gyermekeik együtt jártak óvodába.

Nagy Szilárd a gazdaboltban a Naplónak elmondta: Köztiszteletben álló hölgy a bántalmazott (Fotó: Stiger Ádám)

– Még most sem tudok napirendre térni a történtek fölött – mondja zaklatottan a megtámadott asszony édesanyja, Katalin. – Kővé dermedtem, amikor telefonon hívott a lányom, és azt mondta: Anyu, megtámadtak, azonnal gyertek! – idézi a borzalmakat. Az anya arra nem volt képes, hogy felidézze a látványt, amely akkor fogadta, amikor megérkeztek a lányához. Mások elmondták, szerencsére a megtámadott asszonynak volt annyi ereje, hogy telefonáljon, ezzel az életét mentette meg. Információink szerint egyedül tartózkodott otthon, kisfia, társa és annak gyermeke nem volt a házban. Támadója az ajtót feszítette fel, és állítólag azért tört rá, mert pénzt kért tőle, de nem kapott. Úgy tudjuk, a férfi élettársával és barátjával együtt az almádi Ferences Pihenőházban tartózkodott, onnan ismerte az asszonyt.



Szabó Balázs polgármestert is megrendítették a történtek. Felsőörs biztonságos település, soha nem történt itt hasonló eset (Fotó: Stiger Ádám)


– Stabil az asszony állapota – mondta érdeklődésünkre dr. Rácz Jenő, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója. A nő súlyos, életveszélyes sérüléssel került hozzájuk, több mellkasi szúrt sebbel, fejsérüléssel, nyakán fojtogatási zúzódással, légmellel. Az intenzív osztályon ápolják, műtétre valószínűleg már nem kell számítania, és ha minden rendben lesz, egy hét múlva hazamehet.

Gaál Csaba, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a bántalmazással gyanúsított férfit kihallgatták, majd őrizetbe vették. Az ügyben emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!