Rendőrségi

2014.07.29. 12:33

Elsikkasztotta a munkadíjat

Sikkasztás vétség megalapozott gyanúja miatt indult nyomozást zárt le a napokban a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy füzesgyarmati alvállalkozó egy weboldalon hirdetett meg 2013. októberében veszprémi gipszkarton szerelési munkát. Az ajánlatra négy Pest megyei férfi jelentkezett, akik meghatározott órabér ellenében teljesítették a 24 éves B. Kálmán által adott megbízást. A veszprémi munka szerződésszerű elvégzése ellenére a sértettek munkaszerződésüket és munkabérüket nem kapták meg, illetve munkaadójukat sem érték el az általa megadott telefonszámon.

Az eljárás adatai szerint a fővállalkozó a munka elvégzését követően kifizette a munkadíjat, melyet az alvállalkozó nem továbbított a munkavállalók felé, az átvett pénzösszeggel sajátjaként rendelkezett. A 24 éves füzesgyarmati férfit a Veszprémi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás lezárása után az ügyet vádemelési javaslattal küldték meg a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!