Rendőrségi

2014.08.26. 12:08

Elmenekült a rendőrök elől

A Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai 2014. augusztus 25-én előállítottak a Pápai Rendőrkapitányságra egy pápateszéri férfit, aki a hétvégén nem állt meg az őt igazoltatni szándékozó rendőröknek.

A Pápa környéki településen szolgálatot ellátó körzeti megbízottak 2014. augusztus 23-án éjjel egy feléjük közeledő autót kívántak ellenőrizni. A jármű sofőrje – a rendőri jelzését figyelmen kívül hagyva – tovább hajtott. A menekülő sofőr a falu futballpályája előtt leállította járművét és lezárva hátrahagyta azt.

A kocsit megtaláló rendőrök megállapították, hogy a felszerelt rendszámtábla más gépjárműhöz tartozik, ezért az autót lefoglalták és beszállították a Pápai Rendőrkapitányságra. Varga Csaba r. főtörzsőrmester és Radics Roland r. törzsőrmester körzeti megbízottak 2014. augusztus 25-én a szomszédos faluban igazoltatták a jármű tulajdonosát, egy 25 éves pápateszéri férfit, akit előállították a kapitányságra. A gyanúsított kihallgatása alkalmával elismerte, hogy a lefoglalt autót közel egy hónapja vásárolta külföldi okmányokkal. Egy magyar rendszámot is vásárolt, amit felhelyezett a külföldi gépkocsira. Állítása szerint a rendőrök állj jelzését észlelte ugyan, de megijedt, ezért menekült el előlük.

A férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!