Rendőrségi

2015.03.02. 18:15

Elítélték, mert kiverte barátnője szemét

Ajka, Veszprém – Egy 54 éves férfit jogerősen hét és fél év fegyházra ítéltek, mert ököllel kiverte barátnője jobb szemét, valamint késsel támadt rá.

Mátételki András

Az ajkai D. András, aki nem először állt bíróság előtt, még 2011. augusztus végén összetalálkozott Ajka belvárosában egyik barátjával, akivel két liter borral beállítottak hölgyismerősükhöz. A vádlott összeszólalkozott a háziasszonnyal, majd ököllel akkorát vágott az arcában, hogy az elvesztette a jobb szeme világát. Az asszony felszólította a két nem kívánatos vendéget, hogy hagyják el a lakást, de ennek egyikük sem tett eleget. Az újabb civakodás közben a vádlott úgy meglökte a nőt, hogy az kiszédült az erkélyre, ahol összeesett. Támadója ekkor a konyhában magához vett egy 17 centiméter hosszú kést, így „kérte meg” a nőt, hogy adja oda neki kétezer forintot érő nyakláncát és 1800 forintra becsült ezüst karkötőjét. A asszony ellenállt, mire a vádlott levette a nyakából a láncot s zsebre tette a karkötőt is. 

Mindeközben a nőt megütötte a fején, majd késével úgy megvágta az asszony bal mutatóujját, hogy azt később már nem tudta úgy használni, mint annak előtte.

Az Ajkai Járásbíróság rablás és maradandó fogyatékosságot, valamint súlyos egészségromlást okozó súlyos testi sértés bűntette miatt – halmazati büntetésül – öt év börtönre ítélte a férfit. A törvényszék viszont azt állapította meg jogerős döntésében, hogy felfegyverkezve elkövetett rablásról volt szó, amiért hét és fél év fegyházbüntetéssel sújtották D. Andrást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!