Rendőrségi

2014.02.04. 14:27

Elítélték a szerelmes rendőrt

Veszprém - Sajátos módon igyekezett kolléganője közelébe kerülni egy rendőr, akit - egyebek között - hivatali visszaélés miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek kedden.

Mátételki András

A döntés szerint a 41 éves Sz. N. zászlós és kolléganője között baráti kapcsolat alakult ki, ám a férfi később szerelmes lett a nőbe, aki, párkapcsolatára hivatkozva, visszautasította a közeledését. Ezt a körzeti megbízott látszólag tudomásul vette, de mégsem törődött bele. Tavaly előtt márciustól kezdődően több alkalommal törvénytelenül belenézett irodájában a NetZsaruba és a Robotzsaruba, ahol megtalálta „kedvese” személyi adatait. Innen tudta meg, hogy korábban egy büntető ügyben a nő sértett volt. Az elítélt személyről is mind több információt gyűjtött be, majd ettől kezdve hetente 2-6 alkalommal, naponta pedig többször felhívta egyenruhás társát úgy, hogy nem szólt bele a készülékbe, illetve gyorsan megszakította a hívást. (A hívások számkijelzés nélküli telefonról történtek.)

Rövidesen azzal állt elő, hogy a börtönből szabadult férfi gépkocsival követi a nőt, fényképeket készít róla, illetve embereket bérelt fel arra, hogy majd elrabolják, megerőszakolják és megöljék. A vádlott a történteket összefüggésbe hozta a veszprémi maffiával, s elhangzott az is, hogy óvakodjon a sötétített üvegű Audi és BMW típusú kocsiktól. Azt is hazudta a vádlott, hogy azt a bizonyos férfit a buszpályaudvaron igazoltatta. Ennek érdekében kitöltött egy igazoló lapot.

A vádlott elérte célját, ugyanis sikerült a sértettben komoly félelmet keltenie, aki gyakran panaszkodott a zaklatásokról éppen neki. Ilyenkor Sz. N. mindig elment érte, s megnyugtatta: őrá számíthat, nem kell félnie.

A Veszprémi Törvényszéken dr. Szakács Katalin tanácsa hivatali visszaélés bűntette, valamint életet, testi épséget sértő esemény bekövetkezése látszatát keltve elkövetett zaklatás vétsége és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt a 12 év szolgálat után leszerelt rendőrt egy év két hónap börtönbüntetésre ítélte, aminek a végrehajtását két és fél évre felfüggesztette.

A döntést az ügyész, valamint a vádlott és védője tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!