Rendőrségi

2014.09.24. 11:08

Elfogták a Badacsony környéki besurranó tolvajt

Rövid idő alatt elfogták azt a tolvajt, aki a Tapolcai Rendőrkapitányság illetékességi területén található települések lakóházaiba osont be, és összesen több százezer forintot tulajdonított el.

Egy badacsonytomaji nyaraló tulajdonosának feljelentése alapján indult eljárás ismeretlen tettes ellen. Egy férfi 2014. szeptember 22-én 12 óra körül a zárt kertkapun átugorva bement a nyaraló nyitva hagyott ajtaján, miközben a gyanútlan tulajdonos a bejárattól pár méternyire diót szedett a kertjében.

Épp az összegyűjtött termést vitte volna be a házába, amikor az idegen személy ajtót nyitott neki, majd őt félrelökve kiviharzott és a kapun ismét átugorva, futva távozott.

A tulajdonos lélekjelenlétének köszönhető, hogy ijedtsége ellenére volt ideje megfigyelni a férfit, akiről így pontos személyleírást adott. A rendőrök figyelmét nem kerülte el, hogy a sértett által adott leírás pontosan ráillik három másik, a környéken elkövetett „besurranásos” lopás feltételezett elkövetőjére. A férfi 2014. szeptember 8-án és 21-én Badacsonytomajon, szeptember 15-én Badacsonyörsön ment be azonos szándékkal ingatlanokba.

Minden esetben a lakók figyelmetlenségét kihasználva jutott be a nyitva hagyott épületekbe, míg az otthoniak a ház körüli őszi munkálatokkal voltak elfoglalva.

A nyomozás során a cselekmények elkövetésével gyanúsítható K.L. bazsi lakost elfogták és őrizetbe vették, ellene lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!