Rendőrségi

2015.03.25. 17:35

Leégett egy gazdasági épület Nemesvámoson – gázpalackokat hoztak ki a lángokból

Veszprém - Több tízmilliós kár keletkezett az elsődleges becslések szerint szerdán este, amikor eddig ismeretlen okból meggyulladt és teljesen leégett a hatszáz négyzetméteres, kétszintes, gazdasági épület Nemesvámoson, az iparterületen ahol asztalos üzem, raktár, valamint irodák működtek.

Kovács Erika

Szerencsére személyi sérülés nem történt, lakóházak nem voltak veszélyben a tűz miatt. Úgy tudjuk, egy kilenc hónapos kiskutya égett benn az épületben, aki ijedtében belerohant a lángokba.

A tűz este 18 óra körül keletkezett, az oltáshoz nagy erőkkel vonultak a tűzoltók: hat gépjárműfecskendő, négy vízszállító gépjármű ment Veszprémből, Pétfürdőről, Balatonfűzfőről, Ajkáról, Pápáról és Siófokról. A tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, a tűz okát pedig tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják - közölte Csépányi-Barczi Petra, megyei katasztrófavédelmi szóvivő a helyszínen.

Az oltáson negyven tűzoltó dolgozott, akik több gázpalackot is kihoztak a lángokból. A tulajdonosok és Sövényházi Balázs polgármester is a helyszínen tekintette meg az oltást. A település elöljárója elmondta, hogy a leégett épület mellett egyik oldalról egy multicég raktárbázisa, illetve egy autófényező, több autóval, valamint egy állattenyésztő telep szénatárolója található. Utalt rá, nagy szerencsénk tartják, hogy szerdán estére megjött az eső, mert így a felszálló pernye nem veszélyeztette a környezetet. Sajnálattal beszélt arról, hogy ekkora kár érte az nemesvámosiakat, ahol a mostanihoz hasonló tűz évtizedek óta nem történt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!