Rendőrségi

2014.11.18. 14:47

Drogról diákoknak

Ajka - Idén is megrendezte az Ajkai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) általános-, és középiskolás diákoknak a hagyományos „Drog-Stop” vetélkedőt, a minap - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Kovács Erika

November 13-án az ártalmas szerek, a kábítószer-használat, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, az energiaital és a helytelen táplálkozás hátrányaira hívták fel a fiatalok figyelmét. Az ajkai iskolákból öt általános iskolai és kilenc középiskolai csapat nevezett a vetélkedőbe. Idén rendhagyó módon a város különböző pontjaira szervezték az állomásokat, például a szabadidőközpontban totót töltöttek ki a drogokról, a sétáló utcán pedig a dohányzásról kérdezték a járókelőket a fiatalok.

Az Ajkai Rendőrkapitányság épülete előtt Nagy Béla főtörzszászlós irányításával csapatonként egy-egy diáknak gokarttal kellett akadálypályát időre teljesíteni. A feladatot nehezítette, hogy a résztvevők „részeg szemüveget” viseltek. A versenyzőket a KEF tagintézményei-, illetve ajkai vállalkozók nyereményekkel, tortával, pizzával, mappákkal, tollakkal jutalmazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!