Rendőrségi

2014.07.25. 09:03

Díjkitűzés emberölés elkövetőinek megtalálására

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az elkövető 2006. július 07-én a délelőtti órákban a Veszprém, Csermák Antal u. 12/B fszt. 1. szám alatti lakásában megtámadta az ott egyedül élő Kórusz Istvánné 75 éves asszonyt, aki a bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette. Az ügyben Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2006. évben bruttó 1 000 000 forint díjat tűzött ki a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit tanúvallomás keretében előadja és azt a bíróság előtt is fenntartja.

Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát az elrendelő fenntartja. Amennyiben a díjkitűzés visszavonásának közzététele után érkezik a jelentkezés, azt elkésettnek kell minősíteni. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki az elkövetőkkel kapcsolatban, azok jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja munkaidőben a 06-88-428-022 telefonszámot, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (H-Cs: 8-16, P: 8-13), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!