Rendőrségi

2015.04.01. 09:07

Csalás miatt nyomoztak

A napokban zárult le egy csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás a Várpalotai Rendőrkapitányságon.

A kaposvári illetékességű sértett egy brikett gyártásához szükséges fűrészpor szárító berendezést rendelt meg 2014 márciusában egy berhidai férfitól. A 28 éves M. A. a személyes üzleti találkozó alkalmával megmutatta azt a műhelyt, ahol a berendezést rendelésre elkészíti. A két fél között szóbeli megállapodás született, a vásárlási szándékot a sértett azzal is megerősítette, hogy előleget fizetett.

Az egyeztetett határidőre M. A. arról értesítette telefonon a sértettet, hogy a megrendelést nem tudja teljesíteni mindaddig, amíg a gép legyártásához szükséges munkagépet meg nem javíttatja. A tájékoztatás egyben kérés is volt. A sértett annak reményében, hogy a rendelése hamarabb elkészül, átvállalta a hibás berendezés javítási költségét. Mivel M. A. hosszabb idő elteltével sem teljesítette a megállapodásban foglaltakat, különböző kifogásokat talált ki a határidő módosítására, egyre inkább erősödött a sértettben a gyanú, hogy a megrendelt gép legyártása, leszállítása nem teljesül, és az előre kifizetett pénzt (összesen több mint 300.000 forintot) sem téríti meg neki a férfi.

A Várpalotai Rendőrkapitányság az M. A. ellen csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!