Rendőrségi

2014.09.24. 10:59

Biciklit és diót loptak

A Pápai Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja egy órán belül elfogta azt a két bakonyszentiváni férfit, akik két pápateszéri ház udvarába is bementek, hogy onnan kerékpárokat és diót lopjanak.

A Pápateszéren élő sértett 2014. szeptember 23-án délelőtt értesítette a rendőrséget arról, hogy az elmúlt éjszaka udvarából ellopták két kerékpárját, amelyeket a közelmúltban vásárolt és újított fel.

Varga Csaba és Czere Zoltán r. főtörzsőrmester körzeti megbízottak a helyszínre mentek, ahol az is a tudomásukra jutott, hogy egy közeli présház udvarából – szintén az éjszaka – közel 45 kilónyi héjas dió tűnt el. Az egyenruhások megtekintették a település éjszaka készített kamerafelvételeit, amelyeken jól kivehető volt két kerékpárt toló férfi és az egyik bicikli csomagtartóján egy zsák is. A körzeti megbízottak felismerték a felvételeken látható bakonyszentiváni férfiakat, akiket hamarosan Pápateszér egyik utcájában elfogtak, majd előállítottak a Pápai Rendőrkapitányságra.

A 24 éves és 18 éves gyanúsított a bűncselekmények elkövetését elismerte. A sértettek kára megtérült, mivel az elkövetők – tudomást szerezve a rendőrség értesítéséről – még elfogásuk előtt intézkedtek arról, hogy a kerékpárok és a dió visszakerüljenek a jogos tulajdonosokhoz.

A két férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!