Rendőrségi

2014.04.14. 09:49

Befejeződött a kerékpártolvajok és az orgazda ügye

Vádemelési javaslattal zárult az a kerékpárlopásban indult nyomozás, melyben két tapolcai férfi egy korláthoz rögzített több mint százezer forint értékű kétkerekűt tulajdonított el, melyet aztán eladtak.

 

Egy fiatal fiú tett feljelentést 2014. március 14-én ismeretlen tettesek ellen, mivel a biztonsági zárral korláthoz rögzített kerékpárját egy lakótelepi ház 3. emeletéről eltulajdonították.  A szomszédok látták a két ismeretlen férfit amint tolják ki az épületből a biciklit.  A nyomozás során két tapolcai férfi került a rendőrség látókörébe.  A további adatgyűjtéskor olyan információk merültek fel, amelyek megalapozottá tették a gyanút.  A rendőrök felkutatták mindkét gyanúsítottat, a 18 éves Ó. Ferencet a járőrök szállították otthonából a Tapolcai Rendőrkapitányságra, a 20 éves H. Máriót pedig Gyenge Tibor r. törzsőrmester körzeti megbízott állította elő. A 34 éves K. Ernőt, aki a tolvajoktól megvásárolta a kerékpárt, a helyi piacon találták meg a rendőrök.

A Tapolcai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügyben befejezte a nyomozást. A keletkezett iratokat lopás bűntett, valamint orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldték meg a Tapolcai Járási Ügyészségnek.

Fotók: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!