Rendőrségi

2014.07.21. 07:57

Több baleset is történt néhány percen belül Veszprém megyében

Pápánál két autó ütközött, a 84-esen autó borult árokba, Zircnél pedig teherautó és személygépkocsi ütközött.

Baleset a 83-as főúton Pápánál

Két személygépkocsi ütközött Pápánál, a 83-as főút elkerülő szakaszán, a 33-as kilométerszelvényéhez közel, a nagyacsádi kereszteződés felé vezető irányban - tette közzé honlapján a megyei katasztrófavédelem. Az egyik járműben ketten utaztak, nem sérültek meg. A másik járműben egy nő feltehetően könnyű sérülést szenvedett. A pápai hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre. A forgalom irányítás mellett halad, ezért a katasztrófavédelem kéri, kellő körültekintéssel közlekedjenek az érintett útszakaszon.

 

Árokba borult egy gépkocsi a 84-es út főúton Ukk közelében

Árokba borult egy személygépkocsi a 84-es főút 30-as kilométerszelvényénél, Ukk településnél - írja a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.  Az autóban négyen utaztak, közülük hárman könnyű sérüléseket szenvedtek. A sümegi önkormányzati tűzoltók dolgoznak a helyszínen, ahol rendőri irányítás mellett, váltakozva halad a forgalom. A katasztrófavédelem kéri, fokozott figyelemmel közelítsék meg az érintett útszakaszt.



Baleset Zircnél

A 82-es főút 25-ös kilométerénél egy tehergépkocsi és egy személyautó ütközött - írja az útinform. A helyszínelés idejéig (várhatóan 11 óráig) félypályás útlezárás van érvényben, egy sáv járható.

 

A katasztrófavédelem felhívja a lakosság figyelmét, hogy a nagy forróságban az érzékszervek, a reflexek tompulnak, a reakcióidő megnő, ezzel együtt pedig megnő a balesetek bekövetkezésének kockázata is. Ha hosszabb útra indulnak, a gépkocsiban utazók részére vigyenek - ha lehet hűtőtáskában - megfelelő mennyiségű folyadékot.

Gyakran érezzük, hogy kicsit fáradtabbak vagyunk, sokan nem számolnak azzal, hogy a nagy meleg, még az egészséges szervezetet is megviseli, nemhogy a fáradtat, kimerültet. A nyári időszakban meglévő jó útviszonyok ellenére is mindenhol tartsa be az adott útra megengedett legnagyobb haladási sebességet. Ha hosszabb utat kell megtenni, érdemes két-három óránként, vagy szükség szerint pihenőt tervezni és tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!