Rendőrségi

2014.07.24. 06:35

Autó nélkül is szép az élet

A Veszprémi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadóinak közreműködésével zajlott le egy autómentes közlekedést népszerűsítő rendezvény Veszprémben.

A veszprémi KRESZ parkban rendezte meg 2014. július 19-én Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Szociális város rehabilitáció Veszprémben” elnevezésű pályázat részeként az „Autó nélkül is szép az élet” elnevezésű programját, amelyen színes programokkal vett részt a Veszprémi Rendőrkapitányság.


Az érdeklődő gyerekek és szüleik egy speciális ügyességi pályán próbálhatták ki gyakorlati kerékpáros tudásukat, valamint KRESZ totót kitöltésével ellenőrizhették elméleti felkészültségüket a közlekedési szabályokból. Aki elfáradt a kerékpározás közben, az megtekinthette a rendőrség által használt szolgálati felszereléseket, kényszerítő eszközöket és fegyverzetet. A felnőttek egy biztonsági öv szimulátort is kipróbálhattak, amely egy kis sebességű ütközést demonstrálva győzte meg őket a biztonsági eszköz használatának fontosságáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!