Rendőrségi

2015.01.22. 07:34

Aranyórák helyett csak pár eurót találtak a betörők

Jelentős mennyiségű készpénzre és aranyórákra számított az a három Vas megyei férfi, akik múlt héten csütörtökön kora reggel törtek be egy pápa-kéttornyúlaki családi házba. A pápai nyomozók négy nap múlva már gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A 34 éves L. Nándor büki, a 44 éves V. Tibor kőszegi és a 37 éves H. László csepregi lakosok  január 15-én 6 óra után nem sokkal érkezett meg gépkocsival a Pápához tartozó településre, egy korábban már kiszemelt családi házhoz. Még látták, amint a háziak elindultak otthonról. Ezt követően az ingatlan mögötti utcába mentek és a hátsó kerten keresztül közelítették meg az udvart. Egyikük berúgta a kazánházba vezető fa ajtót, majd a kazánházból – szintén egy ajtó berúgásával – bejutottak a lakásba is. Itt értékek után kutattak, ám csak pár eurót találtak. A házat elhagyták, majd a csekély zsákmánnyal hazaindultak. A Pápai Rendőrkapitányság nyomozói – a felderítő munkájuk eredményeként – hétfőn gyanúsítottként hallgatták ki V. Tibort, aki beismerő vallomást tett. Társait másnap hallgatták ki a rendőrök, ők szintén elismerték a betörést. Elmondták, hogy előzetesen felmérték a tulajdonosok szokásait, és tudták, hogy mikor áll üresen az ingatlan. A házőrző kutyát egy udvaron talált vascsővel félemlítette meg az egyikük.

A három férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. V. Tibor intellektuális közokirat hamisítás vétség elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható, mivel kedd este Nyárád külterületen az őt igazoltató pápai járőröknek testvére adatait diktálta be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!