Rendőrségi

2015.03.26. 15:23

A rendőrkutya vezetett nyomra

Lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett a Tapolcai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 17 éves fiatalembert.

A szolgálati kutya vezette el a rendőröket ahhoz a 17 éves veszprémgalsai lakoshoz, aki - a nyomozás adatai szerint - pár nappal korábban egy szentimrefalvi családi házból szarvasagancsokat tulajdonított el, másnap pedig az egyik ukki major területéről egy személygépkocsit és közel 60 liter gázolajat lopott el. A sértett 2015. március 20-án jelentette be, hogy Szentimrefalván lévő hétvégi házába betörtek és elloptak az ingatlanból három darab szarvasagancsot.

A Sümegi Rendőrőrs munkatársainak adatgyűjtése során egy 17 éves veszprémgalsai fiatalember került az egyenruhások látókörébe. A gyanút megerősítette, hogy Frankó György rendőr törzszászlós Nyilas nevű szolgálati kutyája a betörés helyszínéről - az erdős-bokros területeken keresztül - Szentimrefalváról a fiatalember veszprémgalsai lakóhelyéig vezette az egyenruhásokat. A rendőrök a 17 éves fiatalembert 2015. március 24-én előállították a Sümegi Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

Elismerte a szarvasagancsok ellopását, illetve kihallgatása során arra is fény derült, hogy a gépkocsi és a 60 liter üzemanyag 2015. március huszonegyedikei eltulajdonítása is az ő személyéhez köthető. A gyanúsított ellen – őrizetbe vétele mellett – lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!