Rendőrségi

2016.01.19. 12:52

Veszélyben volt a halőr - Elítélték az orvhorgászt

Egy férfi kis híján elütött egy halőrt, amiért a bíróság jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Mátételki András

Az eset tavalyelőtt júliusban történt, amikor a kora délutáni órákban a veszprémi F. Z. apjával kilátogatott Sólyba, ahol a 32 éves férfi nekiállt engedély nélkül horgászni a Séd pataknál. Kisvártatva megjelent a halászati őr, aki még 2007-ben 15 évre haszonbérletbe vette a 7,8 hektáros halászati vízterületet. Nyakában lógott az igazolványa, valamint volt nála egy fényképezőgép is. Mindkét férfit felszólította, hogy igazolják magukat, mire ők beszálltak Audi A3-as kocsijukba, hogy elhajtsanak.

A terület gazdája a kocsi elé ugrott, hogy megakadályozza a távozásukat, ám ezzel nem foglalkozott a vádlott, s gázt adott, hogy a füves területről felhajtson az útra. A halőr, miután a kocsi már nyomta a lábát, jobbnak látta, ha elugrik a jármű elől F. Z. azt vallotta, hogy házat ment nézni aznap az apjával a faluba. Igaz, hogy összeszerelte a horgászbotot, de azon nem volt szerelék.

Hozzátette, ordibált velük a halőr, hiába próbáltak vele együttműködni, ezért jobbnak látták, ha elmennek. Ennek ellentmondott egy szemtanú, aki látta, hogy F. Z. egy nagy halat hozott ki a partra, meg is kérdezte tőle: „Van kapás?” A válasz tömör volt: „Nem” – ugyanakkor egy halat visszadobott a patakba.

A nőtlen, büntetlen előéletű férfit a Veszprémi Törvényszék közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt ítélte el jogerősen két évre felfüggesztett egy év két hónap börtönre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!