Rendőrségi

2015.02.19. 10:29

Elfáradt a gyaloglásban, kerékpárt lopott egy várpalotai férfi

A napokban zárult le egy lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Várpalotai Rendőrkapitányságon.

Egy 76 éves várpalotai illetékességű férfi 2015. január 20-án tett feljelentést a Várpalotai Rendőrkapitányságon, mert ellopták a kerékpárját családi házának udvaráról. A nyomozás során a rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, és Várpalota külterületén megtalálták a sértett kerékpárját. A jármű eltulajdonításával a rendőrök a 45 éves várpalotai illetékességű Sz. Lászlót gyanúsították meg, aki a korábbi, hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt ismert volt már a nyomozók előtt. A férfi az eljárás során elismerte, hogy ő vitte el a kerékpárt. A lopásra azt a magyarázatot adta, hogy nagyon elfáradt a nap során, és mivel még hosszú utat kellett volna gyalogosan megtenni, úgy gondolta, hogy a családi ház udvaráról elhozott járművel könnyebben célt ér. A megtalált kerékpárt a rendőrség vissza is adta a tulajdonosának.

A 45 éves várpalotai illetékességű Sz. László ellen a nyomozás befejeződött, a keletkezett iratokat a Várpalotai Rendőrkapitányság a napokban bíróság elé állítási javaslattal küldte meg a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!