Rendőrségi

2014.07.08. 10:42

Vádemelési javaslatok: ittas vezetés, kerékpártolvaj

Több ügyben is lezárta a rendőrség a nyomozást.

Motorost állítottak meg

Vádemelési javaslattal zárta le a Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya egy 20 éves pápakörnyéki lakos ellen folytatott nyomozást, akinél az alkohol szonda pozitív eredményt mutatott.

A járművezető 2014. május 25-én a Pápa és Pápakovácsi közötti főútvonalon haladt, amikor a rendőrök megállították, hogy okmányait ellenőrizzék. Az igazoltatáskor alkalmazott alkohol szonda pozitív értéket mutatott.

Az eljáró hatóság az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás iratait 2014. július 07-én vádemelési javaslattal küldte meg a Pápai Járási Ügyészséghez.

Vezetői engedélye sem volt

Telefonon érkezett a bejelentés a rendőrségre 2014. május 23-án 17 órakor, hogy Balatonakarattyán egy személygépkocsi nagyon lassan halad, nem tudja tartani az útirányt, mögötte kocsisor torlódott fel, feltartja a forgalmat.

A kiérkező rendőrök intézkedtek a település közelében, a 710-es számú főúton V. Zsolt 43 éves székesfehérvári lakossal szemben.  A férfi az alkohol szondát nem tudta megfújni, az iratait nem tudta bemutatni. Őt a rendőrök előállították vérvételre. Az adatok egyeztetése során kiderült, vezetői engedélyét egy korábbi ittas vezetés miatt már bevonták.

A férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétségelkövetésének megalapozott gyanúja és eltiltás hatálya alatti vezetés szabálysértése miatt indult eljárást a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte.

A büntető ügyben keletkezett iratok bíróság elé állítási javaslattal küldték meg a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Kerékpárlopó rendőrkézen

Vádemelési javaslattal zárta le a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egy 14 éves pápai fiatalkorú ellen folytatott nyomozást, aki bicikliket lopott Pápán.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú fiú 2014. február 26-án pápai Igal lakótelepen szemelt ki magának egy kerékpárt, melyet eltulajdonított. Másnap a városban csavargott egy barátjával, amikor keríteni akart magának az újonnan megszerzett biciklihez lámpát is. Az autóbusz pályaudvaron látott is olyan kerékpárt, amire ledes villogó volt szerelve. A kerékpárnak az első kereke volt lelakatolva a tárolóhoz, ezért azt a gyors-rögzítő csavarral eloldotta, majd az egész kerékpár vázat a hátsó kerékkel és lámpákkal együtt eltulajdonította. Az időközben beérkező autóbuszról leszálló kerékpár tulajdonos zavarta meg az elkövet, aki a lopott értéket hátrahagyva elmenekült.    A helyszínre érkező rendőr járőrök forrónyomon üldözés során a közelben lévő Várkert parkban fogták el a bűncselekmény elkövetőjét.

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Pápai Járási Ügyészségnek.

Parkoló autónak ütközött

Személyi sérülés nem történt, de anyagi kárt okozott a parkoló jármű mellett túl közel elhaladó személygépkocsi.

Balatonalmádiban június 25-én éjjel egy személygépkocsi túl közel haladt el egy másik, parkoló személygépkocsi mellett. A bal oldalának ütközött, személyi sérülés nem történt, viszont a vétkes vezető elhagyta a helyszínt.

M. D. 28 éves balatonalmádi lakost a lakásánál találták meg a rendőrök,  éppen amikor a saját gépkocsiján keletkező kárt mérte fel.

A rendőri intézkedés során az alkohol szonda pozitív eredményt adott. Vezetői engedélyét bevonták. A férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte.

A nyomozás során keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldték a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!