Rendőrségi

2013.04.17. 16:11

Családjával sétált a nyomozó, amikor a lopás történt

Családjával sétált az a rendőrnyomozó, aki vasárnap délelőtt elfogott, és az erősítés megérkezéséig visszatartott egy élelmiszerboltból lopott itallal kirohanó férfit.

Halmos György

A bolti tolvajt az áruházban dolgozó nők követték, a Veszprémi Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli nyomozója segített az elfogásában. Dobosi Ádám zászlós, az esetet észlelve azonnal szolgálatba helyezte magát és visszatartotta az erőszakos férfit a járőrök kiérkezéséig.

Elmondta, hogy éppen a bolt sarkánál családjával, amikor az áruházból kirohanó férfira és az őt üldöző női alkalmazottakra figyelt fel.

- Azt láttam, hogy az árkádok alatt fut el a férfi, ezért utána rohantam. A férfi agresszívan lépett fel, tartottam attól is, hogy fegyver, vagy kés van nála, ezért szóltam, hogy azonnal telefonáljanak a rendőrségre és küldjenek járőrt. A férfi egyébként azt mondta, hogy azért lopott italt, mert alkoholista.

Dobosi Ádám nyomozó a helyszínen magyarázta el, miként történt a tettes elfogása (Fotó: Gáspár Gábor)

Hozzátette, hogy az egész esemény nagyon rövid idő alatt lejátszódott. Dobosi Ádám elmondta azt is, hogy legutóbb 2005-ben egy garázdaság miatt kellett magát szolgálatba helyezni, vagyis szabadidejében intézkednie.

A lakcím nélküli 40 éves férfit az egyenruhások elfogták, előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették és rablással gyanúsították meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!