Rendőrségi

2012.10.16. 12:53

Csalt az adóellenőr

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya befejezte a nyomozást, amit R.A. ajkai lakos, volt adóellenőr ellen folytatott.

Napló Online

Nevezett közel tíz éven keresztül végzett – hivatali munkakörével összeférhetetlen - könyvelői tevékenységet ajkai és Ajka környéki vállalkozók részére. Ezen tevékenységét 2007-től már alkalmazottak bevonásával, könyvelő irodát működtetve, irányítva évente más-más vállalkozás neve alatt folytatta.

A nyomozás feltárta, hogy R.A. végezte azon vállalkozások könyvelését is, amelyek keretében a könyvelői tevékenységet folytatta. A könyvelői szolgáltatás ellenértékeként kapott díjat, mint bevétel egy részét azonban, éveken keresztül eltitkolta és saját jövedelmeként kezelte, amely után az évenkénti személyi jövedelemadó bevallási és fizetési kötelezettségét nem teljesítette.

A nyomozó hatóság az ügyet nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és hivatali visszaélés bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldi meg a Veszprém Megyei Főügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!