Rendőrségi

2010.11.24. 16:25

Nem fizetett a főbérlőknek

Veszprém - Éveken át albérletről albérletre járt egy kétgyerekes családanya, aki több százezer forintos tartozást halmozott fel. A megyei bíróság a múlt héten jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Mátételki András

A veszprémi Cs. Ibolya két kiskorú gyerekét élettársával nevelte, aki egy idő után már nem dolgozott, a vádlott is csak 50 ezer forintot keresett havonta, amikor elvállalt egy három műszakos állást. Kilenc évvel ezelőtt kivettek egy Haszkovó úti albérletet, aminek a költségeit három hónapon át rendszeresen fizették, majd elmaradtak a befizetések.

Három év elteltével 210 ezer forintos tartozást halmozott fel a család, amit soha nem rendeztek, hanem odébb álltak. Mivel a 48 éves asszony és párja között megromlott a kapcsolat, 2004 májusában már csak az asszony keresett új szállást a megyeszékhelyen a két gyerekével. A rossz egészségi állapotban lévő vádlott csak ideig-óráig tudott elhelyezkedni, ezért sok albérleti pénzzel tartozott.

Amikor a bérbeadó megpróbálta behajtani a summát, a nő rendőrségi kapcsolataival fenyegette meg, s hogy feljelenti az Apehnél. A főbérlő a bírósághoz fordult, ahol kimondták, albérlője 351 ezer forinttal tartozik neki. A kétgyerekes családanya ismét vette a sátorfáját, s átköltözött egy másik lakásba, ahol azt folytatta, amit a korábban: elmaradt az albérleti pénzekkel és a rezsivel, így ott egy év alatt 583 ezer forinttal tartozott a főbérlőnek, akit nem engedett be a lakásba.

Az első fokon eljáró Veszprémi Városi Bíróság a csalások miatt egy év nyolc hónapi börtönbüntetésre ítélte az asszonyt, amelynek végrehajtását három évre felfüggesztették. A megyei bíróság helyben hagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!