Rendőrségi

2010.09.03. 08:49

Adóellenőrökre támadt egy férfi Makón

Szeged - Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás egy 44 éves makói férfi ellen, aki megpróbálta megakadályozni a feleségénél vizsgálódó adóellenőrök munkáját - tájékoztatta a rendőrség pénteken az MTI-t.

MTI

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) munkatársai csütörtökön próbaellenőrzést tartottak egy makói vállalkozónál. Miután a kért szolgáltatást megkapták, kifizették annak ellenértékét, bizonylatot azonban nem kaptak. Ekkor közölték, hogy adóellenőrök, és mivel nem kaptak bizonylatot, jegyzőkönyvet vesznek fel - ismertette az eset részleteit Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
   
Az ellenőrzött vállalkozó férje ekkor dühbe gurult, sértegette az ellenőröket, egyikőjük kezéből kitépte a kitöltött jegyzőkönyvet és eltépte. Ezután lökdösni kezdte a két adóellenőrnőt, és kitessékelte őket a lakásból - tudatta a főhadnagy.
   
Hozzátette: a munkájukat végző APEH-ellenőrök hivatalos személynek minősülnek, ezért fokozott büntetőjogi védelem illeti meg őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!