Reklám

2014.12.18. 08:28

A Pannon Várszínház művészeti-kulturális programsorozata hátrányos helyzetű gyermekek számára

Mozgásban a kultúra - A Pannon Várszínház művészeti-kulturális programsorozata óvodások, valamint iskolás és hátrányos helyzetű tanulók számára Veszprémben, Nagyvázsonyban és Sümegen.

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a Pannon Várszínház Színművészetfejlesztési Nonprofit Kft. 12,11 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert oktatási-fejlesztési programjának megvalósítására. A projekt  a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, megvalósításának időtartama: 2014. január 1 – december 31.

A teátrum színészei a megye három településének hat nevelési-oktatási intézményében tartottak foglalkozásokat. Veszprémben a Kossuth Lajos Általános Iskolában, a Deák Ferenc Általános Iskolában, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskolában és Ringató Körzeti Óvodában, Nagyvázsonyban a Kinizsi Pál Általános Iskolában és Sümegen a Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskolában. A színház a 2013/2014-es tavaszi, valamint a 2014/2015-ös őszi tanítási félévben, iskolánként 4-4 témanapot tartott meg összesen 48 alkalommal. A foglalkozások időtartama alkalmanként 3 tanóra volt. A programsorozatban több mint ötszáz gyermek vett részt.

A témavezetők kompetenciafejlesztő színház- és drámapedagógiai, valamint táncművészeti programokkal segítették elő az óvodás, iskolás és a hátrányos helyzetű diákok személyiségfejlődését, művészeti és kreatív képességeik kibontakoztatását. Az interaktív foglalkozások során a gyerekek a színészek segítségével megismerkedhettek a térség egyedülálló történelmével, mely bővítette helytörténeti ismereteiket. A változatos és játékos felépítésű témanapok továbbá hozzájárultak a diákok kultúra iránti fogékonyságának, valamint helyi identitásának és társadalmi befogadó készségének fejlesztéséhez. A tematikában nagy hangsúlyt kapott kulturális hagyományok ápolása, a tanulók művészeti és kreatív képességeinek kibontakoztatása, kapcsolatteremtő, önkifejező, konfliktuskezelő, problémamegoldó képességük fejlesztése.


További információ kérhető:

Szabó Zsuzsanna – sajtóreferens

E-mail: [email protected]

Székely-Szügyi Zsuzsanna – projektmenedzser

Telefonszám: 30/2267-226

E-mail: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!