Reklám

2013.05.13. 08:39

A magas vérnyomás népbetegség. Ön is érintett? (x)

Ha idegesek vagy dühösek vagyunk, a vérünket mintha szó szerint lüktetni hallanánk a vénáinkban. Akut stresszhelyzetekben emelkedik a vérnyomásunk. Ez teljesen normális, sőt létfontosságú.

A vérnyomás segít a szervezetnek alkalmazkodni a különböző élethelyzetekhez. Stressz vagy fizikai munka esetén a szív több vért pumpál a keringésbe, hogy például az izmokat több oxigénnel lássa el. Amikor pedig lazítunk, csökken a vérnyomás. A nap folyamán is természetes ingadozásoknak van kitéve a vérnyomás: reggel az éjszakaihoz képest valamivel magasabb, hogy aztán a nap folyamán általában kicsit csökkenjen.

Az egészséges ember vérnyomása körülbelül 120/80 Hgmm. Az első szám a szisztolés, a második a diasztolés nyomást mutatja.

Szisztolénak nevezik a szív összehúzódó fázisát, amikor a vér az aortába pumpálódik. A vérnyomás ekkor a legmagasabb. Ellenben a diasztolé a szívizmok ellazulási szakasza. A szívkamrák kitágulnak, hogy a vér beáramolhasson. A vérnyomás ebben a pillanatban a legalacsonyabb. Ha a szisztolés érték tartósan 140, és a diasztolés 90 Hgmm fölötti, enyhén magas vérnyomásról van szó. A súlyos hipertónia 180 fölötti értéknél kezdődik.

A vérnyomást hormonok, ér- és idegrendszeri tevékenységek kifinomult rendszere szabályozza. A szimpatikus rendszer, a vegetatív idegrendszer része szükség esetén növeli a szívverés erejét és frekvenciáját. Ugyanakkor összeszűkülnek a kis erek, amelyeknek ezen kívül egyfajta önszabályozásuk van. A másodperc törtrésze alatt emelkedhet így a vérnyomás. A paraszimpatikus rendszer ellenben csökkenti azt.

A vérnyomást szabályozó hormonokat a szervezet a szimpatikus idegrostokban, valamint a vesékben és mellékvesékben termeli. A vesék juttatják a vérbe a renin nevű enzimet, amely az érszűkítő hormon termeléséért felelős. A mellékvesék elsősorban az adrenalin segítségével emelik a vérnyomást.

Hazánkban kb. 2,5 millióan szenvednek magas vérnyomásban, az 55 év felettieknél valószínűleg minden második ember érintett. Ha szédülést, hányingert, fejfájást, fülzúgást, nyugtalanságot, erősödő szívdobogást, mellkasi nyomásérzést, szemfenéki elváltozásokat, bevérzést tapasztal, forduljon orvosához. Főként, ha visszatérően jelentkeznek, hiszen a magas vérnyomásnak ijesztő következményei lehetnek. Például szívelégtelenséghez, agyvérzéshez, sőt, akár veseelégtelenséghez is vezethet.

A vérnyomás szabályozásában, a magas vérnyomás csökkentésében az Impulser terápia is segíthet Önnek. A gyógyszeres kezelés mellett a pulzáló mágneses erőtér segíthet a szövődmények megelőzésében, segítségével csökkenthető a gyógyszerek adagja és mellékhatása.

Ismerje meg Ön is az Impulser terápiát alkalmazó emberek véleményét, és olvassa el Dr. Schéder Ákos, a téma szakértőjének őszinte vallomását, mely akár Önnek is megoldást kínálhat, ha magas vérnyomás-betegséggel küzd.

„Régebben a nyugdíjam felét magas vérnyomás elleni gyógyszerekre költöttem. Mióta az Impulser terápiát használom, ez a költség töredékére csökkent.” (K. Gizella)

Töltse le az e-könyvet és tudjon meg többet arról, hogyan segíthet Önnek is az Impulser terápia! Kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!