Receptek

2017.01.01. 11:55

Újévi finomság

Zirc - Az új évi menü hagyományos, elengedhetetlen fogása a töltött káposzta, melyet sokféle módon lehet elkészíteni.

Müller Anikó Hanga

Van szatmári, szabolcsi, kolozsvári, erdélyi, csülkös, paradicsomos, vegetáriánus és még hosszasan lehetne sorolni. Ízesíteni is egyénileg, ízlés szerint lehet. Brevics Lászlóné káposzta receptjét tesszük közzé, melyet a zirci Főzőklubban készített el a tagokkal közösen.

Brevics Lászlóné
Fotó: Müller Anikó Hanga

Hozzávalók: 1 db fejes káposzta, 2 db tojás, 1 kg darált sertéslapocka, 10 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zsír, 2 evőkanál pirospaprika, 1-1 teáskanál só, őrölt kömény, 1 mokkáskanál őrölt bors, ételízesítő, só, 3 gerezd fokhagyma, 20 dkg szalonna, 4 evőkanál olaj, 4 dl tejföl.

Elkészítése: a káposztát ételízesítős, sós vízben előfőzzük, majd leveleire szedjük. A hagymát és szalonnát kockára vágjuk. A szalonnát elősütjük, hozzáadjuk a hagymát, megpároljuk, rátesszük a húst, zsírjára pirítjuk, és a rizzsel összekeverjük. Megtöltjük a káposztaleveleket, kizsírozott, morzsázott tepsibe rakjuk. A tejfölbe keverjük a pirospaprikát, a sót, a borsot, az ételízesítőt, az olajat, ráöntjük a káposztára, majd szép pirosra megsütjük, kb 40 perc. Kiválóan melegíthető és másnap még finomabb.

Ha nem fogy el aznap, az sem baj, másnap még kiválóbb az íze
Fotó: Müller Anikó Hanga

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!