Receptek

2015.03.19. 14:34

Tájételek terítéken - Az új szakácskönyv és a receptküldők a Napló szerkesztőségében

Közel kétszáz olvasónktól több mint ezerháromszáz recept érkezett szakácskönyvsorozatunk tizennegyedik, Tájételek könyve című kiadványához.

Kutasi Zsófia

Március 12-én jelent meg a Tájételek könyve, amelyhez Veszprém megyéből harmincan küldtek be összesen háromszázharmincöt receptet. Mindenkinek, aki küldött be ételekről leírást, bekerült legalább egy receptje a színvonalas kiadványba.

A recepteket beküldők a Napló szerkesztőségében vehették át a kiadványokat.  Németh F. Bernadett főszerkesztő megköszönte munkájukat és saját sütésű medvehagymás pogácsával kínálta az egybegyűlteket. Sokan először, de többen már számos alkalommal küldtek be leírásokat.

A hagyományos Veszprém megyei ételek közül helyet kapott a szakácskönyvben többek között a csóti csipkedett bableves, a balatonfüredi halsaláta, a karfiol veszprémi módra, a bakonycsernyei gombapaprikás, a csopaki aprópecsenye és a bakonyi szedres kuglóf.

Kecskés József Csótról a hagyományos csóti csipkedett bableves receptjét küldte be. Mint mondta, havonta egyszer elkészíti a családnak. Harmadik alkalommal küldött be receptet.

A hetvennyolc éves veszprémi Berei Ferencné minden hétvégén főz az unokáknak, dédunokáknak. Ezidáig az összes, tizennégy kiadványban szerepeltek az ételei. Elmondta, alig várta, hogy újra olvashassa a receptjeit; a könyvben a család kedvenc fogásai, a hajdina gombóc leves és sült paprika szerepelnek.

A Tájételek könyvében összesen háromszázötven recept közül válogathatnak a gasztronómia kedvelői. Hat fejezet mutatja be a fogásokat. Négy fejezetben a négy megyénk, Veszprém, Vas, Zala és Fejér legjobb tájételei kaptak helyet. Emellett egyéb hazai fogásokat és határon túli magyar eredetű gasztronómiai különlegességeket is bemutat a kiadvány.

A százhetvenhat oldalas, közel nyolcvan képpel illusztrált receptkönyv készítésében partnerként a veszprémi História Malomkert étterem vett részt, amelynek séfje készítette el a fotókon látható ételeket. Hadanich Dalma, marketingvezető helyettes szintén megköszönte a sok színvonalas és érdekes leírást és elmondta, áprilisban már lehet dolgozni az újabb recepteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!