Receptek

2017.02.26. 12:55

Süssünk kenyeretsaját magunk

Pápa - Róth Renáta pék nagyon ritkán vásárol boltban kenyeret, inkább otthon, családi programként, a gyerekekkel együtt sütik.

Laskovics Márió

A fiatalasszony elmondta, hogy a teljes kiőrlésű kenyér is elkészíthető akár egyszerű gázsütőben. A következő hetekben árom receptet osztunk meg olvasóinkkal, amelyek otthon is könnyel elkészíthetők. Még a konyhai költségeinkből is lefaraghatunk a sütőipari termékek árainak emelkedése közepette, ha saját kezűleg gyúrjuk és sütjük mindennapi kenyerünket.

Gázsütőben is elkészíthető

Hozzávalók:

50 dkg teljes kiőrlésű liszt, ízlés szerint búza, rozs vagy tönköly, 5 dkg élesztő, 4-5 deciliter langyos víz, 5 dkg napraforgómag, 5 dkg szezámmag, 5 dkg lenmag, 2 teáskanál sóElkészítés: A langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a magokat és a sót, néhány mozdulattal összegyúrjuk. Nem kell megijedni, a tészta elég ragacsos.Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy kivajazott kenyérformába, esetleg jénai üvegtálba tesszük, és a hideg sütőbe toljuk, majd 200 fokon (légkeveréssel 170 fokon) 50 perc alatt ropogósra sütjük.Nem kell az élesztőt futtatni, sem a kenyeret keleszteni, a végeredmény mégis egy rendkívül finom és egészséges kenyér.

A Napló konyhája várja a további fényképes recepteket a [email protected] címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!