Púder Nélkül

2014.10.08. 15:30

Átváltoztattuk! Új szerep, új élet, új külső

Veszprém - A Takácsiban élő, negyvenhárom éves ápolónő Somogyi Ildikó azért jelentkezett a rovatba, hogy kicsit más, fiatalosabb külsőt kapjon.

Kutasi Zsófia

Ildikó elmondta, igyekszik a korának megfelelően, de sportosan öltözködni. Molett alkatú, az elmúlt pár hónapban sikerült kilenc kilót leadnia, amire büszke, azonban így is nehezen talál magának megfelelő, divatos és fiatalos ruhákat a nagyobb méretekben. A hajviseletben sem sikerült kialakítani eddig azt, ami a legjobban illett volna a személyiségéhez.



Így nézett ki Somogyi Ildikó az átváltoztatás előtt

A Hairvision szalonban Ildikó rövid barna hajából Kórosi Tibor fodrász egy trendi, fiatalos frizurát készített. A barnás, gesztenyés alapszínbe szőke melír, és fekete panelek kerültek. A tincsezés a formázásnál érvényesült igazán.

Érdemes ősszel a barnább, természetesebb árnyalatokat választani – tudtuk meg Kórosi Tibortól. A szakember Ildikó korának megfelelő, személyre szabott, a mindennapokban könnyen kezelhető frizurát készített, és a rövid hajat egy modernebb irányba vitte el.



Földesi Réka kozmetikus a barna, bézs, karamell és mogyoró árnyalatait használta a smink elkészítésénél. A cél egy természetes smink volt, amely kiemeli Ildikó arcának előnyös vonásait. A kerek arcformát a járomcsont felett és a hajtőnél érdemes árnyékolni. A bronzosító mellett egy kevés pirosítót is használhatunk. A smink akkor jó, ha fiatalít, ezért a fekete színt nem célszerű használni. Ildikó szemének kontúrozására ezért a szakember sötétbarna szemceruzát használt, amely lágyítja a vonásokat, emellett erős fedésű, vízálló alapozót alkalmazott. A kozmetikus azt tanácsolja, hogy az őszi hónapoktól az alapozó alá érdemes normál, vagy zsírosabb hidratáló krémet felvinni a bőrre, hogy az sokáig hidratált maradjon.



Ildikó türkiz színű felsőt és fekete nadrágot és egy divatos táskát kapott a Moletti Extra Divat üzletben, Dávidné Papp Anikó és Drexler Matild tulajdonosoktól. A flitteres felsőn a glamouros csillogás a mai trendet követi, ugyanúgy, ahogy a vékony szőrmével díszített kötött mellény is.



A Topáz Fashion, üzletben Nagyné Hegyi Anna segítségével Ildikó cipőket, napszemüvegeket, és táskákat próbált, végül egy retiküllel bővült a kollekciója.



Halmágyi Róbert a Manier ékszerüzlet tulajdonosának köszönhetően egy fehér kővel díszített nyaklánc tette teljessé a megjelenését.
Sellei Gabriella stylist elmondta, a molett alkatú hölgyek általában kedvelik a feketét, mert az slankít, azonban egy előnyös szabású színes ruha is kiválthatja a kívánt hatást. Soha ne válasszanak nagy lepleket, alkatuknál nagyobb méretű ruhákat. Mindig a saját méretüknek megfelelő ruhadarabokat vegyenek fel. Előnyösek a hosszanti szabású ruhák, függőleges csíkok, valamint a dekoltázst is ki lehet hangsúlyozni. E mellett egy szép smink, egy előnyös frizura, trendi kiegészítők a tekintetet a kívánt részre terelik.

Ildikó a nap végén kísérőjével nővérével, Pap Istvánnéval a Hotel Historia****& Historante Étteremben ünnepi vacsorát fogyasztottak el.
A helyszínek között kényelmesen utazott a Ring Autó Kft. autójával.



Végre megtaláltam azt a stílust, amit évek óta kerestem – mondta Ildikó. Két gyermekem van, akik már felnőttek. Három hete léptem az anyós-szerepbe, és februárban nagyi is leszek – új szerep, új élet, új külső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!